Al bijna 200 jaar traditioneel bouwen

Restauratie

vos-bouwmij-1

Terug in de tijd, klaar voor de toekomst

Een historische boerderij, een villa uit de vorige eeuw: voor al onze renovatieopdrachten voeren we eerst nauwgezet historisch onderzoek uit.  Welke constructies en materialen zijn er gebruikt? En welke daarvan kunnen we anno nu nog gebruiken bij uw renovatie of restauratie?

Ons vakkundige team ambachtslieden kent alle materialen, gereedschappen en technieken. De garantie is dat we uw oude pand altijd in originele staat terugbrengen met eveneens originele materialen en technieken. En lukt dat niet, dan adviseren wij u een moderne techniek die niet van origineel is te onderscheiden.

Liefde voor het ambacht

Met liefde voor de gebruikte materialen, kennis van de gereedschappen en met een scherp oog op het eindresultaat restaureren en renoveren onze ambachtslieden. Daartoe hebben we eigen ambachtslieden in huis die het plan voor renovatie of restauratie op basis van oude en beproefde technieken realiseren.
Die vakmensen huren wij niet in maar hebben wij in dienst. Een subtiel verschil voor een secuur resultaat. Ook wordt al deze kennis al sinds 1861 van generatie op generatie overgedragen binnen ons bedrijf.

Een unieke situatie in Nederland. En sinds enkele jaren staat aan het roer van ons bedrijf werktuigbouwkundig ingenieur Huub Vos. Die combinatie van techniek en ambacht is het beste van twee werelden. Want wat wij voor u renoveren en restaureren testen we eerst zelf tot in detail uit. Bouwconstructies, isolaties, elektrotechniek: op wetenschappelijke wijze dokteren we details voor uw renovatie uit. Op basis van metingen en berekeningen kunnen we alle adviezen die wij geven tot in detail onderbouwen.

Wegwijs in subsidieland

Ook in subsidieland weten wij de weg, van Belasting tot en met allerlei gemeentelijke budgetten.
Mocht uw renovatie of restauratie in aanmerking komen voor een subsidie, dan verzorgen wij voor u het complete traject: van aanvraag tot en met verwerking van de subsidie